Sikker betaling

paypal

Det finnes dessverre useriøse nettsider som gjør at folk blir lurt. Dette kan enten være i form av bruk av personopplysninger eller at kundene blir frastjålet penger. Det er derfor viktig å gjøre det man kan for at betalingen foregår på en trygg måte, og det er heldigvis relativt enkelt. Man kan velge nettsider med et godt rykte, lese om sikkerheten og vilkårene deres, eller bruke et kort med en begrenset sum penger. Hvis man kan unngå forhåndsbetaling, så er dette også en form for sikkerhet.

Det går også an å se etter symbolet for hengelås i rammen på nettleseren din og ”HTTPS,” som betyr at siden er sikret. I tillegg man kan benytte seg av betalingsmetoder, som Klarna og PayPal, som gjør det mer sikkert å betale på nett.

Med Klarna trenger man verken kortnummer eller BankID. De trenger imidlertid ditt fødselsnummer for å ta en kredittsjekk og se at du er den du utgir deg for å være. I tillegg passer de på at varen kommer frem, og at du får pengene dine tilbake dersom noe skulle skje.

PayPal gjør det også mulig å handle på nett uten å måtte bruke kortnummeret. Butikken du handler hos, vil ikke få tilgang til opplysningene om dine kredittkort, bare selve pengene. Alt du trenger, er en e-postadresse og et passord. Du handler i nettbutikkene i de landene som PayPal samarbeider med, og fullfører betalingen på PayPal sine sider.