Handle online med kredittkort

Det er utrolig mange som allerede har, eller tenker på å skaffe seg, kredittkort. Dette er ofte av mange forskjellige grunner – mange ønsker blant annet kredittkort når de skal ut på reise, eller som en sikkerhet til uforutsette kostnader.

Dersom kjøleskapet eller kjøkkenvifta plutselig går ad undas er det greit å ha kredittkortet i baklomma, da dette er ting som ofte kan koste flere tusenlapper å erstatte. En annen og svært populær grunn til at mange eier et kredittkort, er at det er mye sikrere å handle online. Skal du ha tak i konsertbilletter eller den nyeste Malene Birger-kjolen, eller kanskje til og med en tur til Tenerife, lønner det seg faktisk å betale med kredittkort.

Sikkerhet

Den eldre bølgen kan ofte ses på som noe paranoide når det kommer til sikkerhet på nett – men når det kommer til netthandel har de faktisk helt rett. Det å oppgi kontoopplysningene sine på nett er aldeles ikke så trygt som mange kanskje tror. Tenk på det: Du oppgir informasjon som gjør at selskapet du handler hos kan trekke penger fra kontoen din. Denne informasjonen er tilstrekkelig – hvilket også betyr at den er tilstrekkelig for andre dersom de får tak i opplysningene du oppgir. Handler du derimot med kredittkort, er det mye tryggere. Du slipper å oppgi detaljerte opplysninger, og dersom du faktisk skulle bli utsatt for svindel, er det kortselskapet som tar seg av alt.

Tilbakebetaling

Selv om det absolutt lønner seg å handle på kreditt, er det viktig å huske på at man faktisk må betale tilbake disse pengene. Ikke handle mer enn det du har råd til, eller det du kunne ha betalt med ditt vanlige kort. Ergo bør du ikke handle ting på nettet dersom du ikke har nok penger på din brukskonto.