Finansiering av nettbutikk

Nettbutikker går så det suser, og dette er et marked der man faktisk kan tjene penger. Men i oppstartfasen vil nettbutikken være en utgiftspost, for det er mye man må tenke på før butikken kan begynne å tjene penger.

Sats på design

Det finnes gratis maler du kan bruke til å lage en nettbutikk, men som regel er det bedre å være unik. Hvis du ikke er flink med webdesign, lønner det seg å leie inn en profesjonell, for du vil selvsagt at nettbutikken skal se profesjonell ut. Førsteinntrykket er alltid viktig, og med en profesjonell nettside, viser du kundene at du tar både nettbutikken og kundenes behov på alvor.

Markedsføring

Markedsføring koster også penger, så det er lurt å ha mest mulig startkapital før du åpner nettbutikken. Du kan spare penger på forhånd, låne hos familie og venner, eller eventuelt finne forbrukerlån hos FairLån. Husk å gjøre gode markedsundersøkelser før du starter en nettbutikk. Dette kan også koste penger, men hvis du sjekker markedet først, vet du om det finnes et stort nok kundegrunnlag for butikken din. Gode markedsundersøkelser og god markedsføring er helt avgjørende for at nettbutikken skal lønne seg.

Skaff varer

Den største utgiftsposten er å skaffe varer. Hvis du skal selge tingene direkte, altså ikke via dropshipping, må du ha varene på lager. Kanskje du til og med må ansatte et par personer til å pakke varene, men det kan vente til butikken er i gang. Prøv å gjøre mest mulig selv i starten, slik at du sparer penger til lønninger og lagringsplass. Og du må forvente å gå med tap i starten. Sjekk hvor du får varene billigst mulig, men sats på kvalitetsprodukter. Husk også at du trenger en kundestøtte. Du må alltid ha tid til å ta deg av kundene, eller leie inn noen til å gjøre det for deg.